Hai, selamat datang ke Zafesha Simply

Zafesha Simply Foundation

Zafesha Network And Marketing Sdn Bhd telah ditubuhkan pada April 2017. Pada mulanya ianya hanyalah sebuah perniagaan berstatus enterpise yg ditubuhkan pada Ogos 2015 dengan nama Zafesha Beauty Network yg terletak di Segamat, Johor.

Pengasasnya Zafesha Beauty Network merupakan pasangan suami isteri iaitu En Afizam b. Abdul Aziz dan Pn Siti Aisah binti Muhamad Hanim. Dimana pada asalnya menjalankan bisnes online dengan menjadi agen dan stokis produk kecantikan dan kesihatan dengan modal permulaan sebanyak Rm10,000. Pada April 2017, kedua pasangan ini telah mengambil keputusan untuk mengeluarkan produk OEM sendiri iaitu produk minuman kesihatan Neura Detox. Alhamdulillah sehingga kini produk Neura Detox tersebut masih mendapat permintaan yang tinggi dipasaran dan terjual lebih dari 105,000 pcs (dari April 2017 hingga April 2018) dengan menggunakan keadah pemasaran online menggunakan medium Pengiklanan Berbayar Facebook (FB Ads). Selain dari staff inhouse, 30% dari jualan disumbangkan oleh Agen Dropship aka Geng Piranha. Sehingga kini syarikat mempunyai kira-kira 20 orang agen dropship yang ada diantara mereka yang berjaya membuat jualan bulanan sehingga Rm80,000 sebulan.

Pada bulan April 2017 juga, Zafesha Beauty Network telah dinaiktaraf daripada status enterprise kepada sdn bhd dengan nama Zafesha Network And Marketing Sdn Bhd . Perkembangan perniagaan syarikat ini diteruskan lagi dengan lahirnya produk kedua iaitu produk kosmetik dengan nama Zafesha Simply (ZS) foundation pada Mei 2018. Setakat Mei 2018 jumlah staff Zafesha Network And Marketing berjumlah 32 orang dan dijangka akan mencecah 50 orang menjelang Disember 2018.